www.mamboteam.com
 
STRONA GŁÓWNA arrow DLA MIESZKAŃCA arrow Co przygotowały panie z KGW Zblewo na Mistrzostwach w Grillowaniu na Kociewiu?
piątek, 15 listopad 2019
 
 
Co przygotowały panie z KGW Zblewo na Mistrzostwach w Grillowaniu na Kociewiu? Drukuj E-mail
piątek, 19 sierpień 2016

Corocznie w Czarnej Wodzie odbywają się Mistrzostwa w Grillowaniu na Kociewiu. Tegoroczne odbyły się 6 sierpnia. Corocznie w tej imprezie udział bierze drużyna KGW Zblewo. W zeszłorocznych mistrzostwach drużyna ze Zblewa, którą reprezentowały panie Małgorzata Kajut i Regina Umerska, zajęły I miejsce, czyli uzyskały tytuł Mistrza Grillowania na Kociewiu 2015. W tym roku KGW reprezentowały panie Janeta Drawska i Regina Umerska.

Corocznie w Czarnej Wodzie odbywają się Mistrzostwa w Grillowaniu na Kociewiu. Tegoroczne odbyły się 6 sierpnia. Corocznie w tej imprezie udział bierze drużyna KGW Zblewo. W zeszłorocznych mistrzostwach drużyna ze Zblewa, którą reprezentowały panie Małgorzata Kajut i Regina Umerska, zajęły I miejsce, czyli uzyskały tytuł Mistrza Grillowania na Kociewiu 2015. W tym roku KGW reprezentowały panie Janeta Drawska i Regina Umerska.

Uczestnicy rywalizują o tytuł „Mistrza Grilla na Kociewiu 2016”.
W tegorocznej edycji drużyna KGW Zblewo zajęła II miejsce. Rywalizacja stała na bardzo wysokim poziomie. Liczna publiczność, która przybyła na mistrzostwa, dopingowała swoich faworytów.
Podczas zawodów uczestnicy musieli się wykazać wysokimi umiejętnościami w grillowaniu owoców, mięsa, ryb, sera, różnego rodzaju warzyw i ziół, a także w komponowaniu sosów i dekoracji potraw i różnego rodzaju przystawek do dań.




Nasza drużyna przygotowała podczas zawodów karkówkę grillowaną z piwem, a dodatkiem był bakłażan z kurkami na masełku, przyozdobiony pietruszką z dodatkiem sosu chrzanowo-czosnkowo-koperkowego na naturalnym jogurcie z mleka koziego.
Drugą pozycją była pierś z kurczaka w masełku, nadziewana kozim serem z pietruszką i dodatkami (była papryka grillowana, uformowana w kształt kwiatu, napełniona kolorowymi paprykami oraz serem kozim). Przystawką był koktajl jagodowy na kozim mleku.
Jako trzecią potrawę, tzw. „potrawę dowolną”, panie zaserwowały lina moczonego przez 12 godzin w kozim mleku, nadzianego przed grillowaniem cebulą, czosnkiem i tymiankiem. Jako dodatki do potrawy nasze gospodynie dodały marchewkę, kolbę kukurydzy cukrowej oraz fasolkę szparagową. Grillowane w połączeniu z masełkiem, danie podstawowe polane zostało sosem agrestowym, do tego dołączono koktajl selerowo-pietruszkowo-agrestowo-aloesowy.




Zblewskie zawodniczki są bardzo zadowolone, że ich kunszt i pomysłowość doceniło jury VI Mistrzostw w Grillowaniu na Kociewiu o tytuł Mistrza Grillowania na Kociewiu.
(ur)




 
wstecz   dalej »
 
Top! Top!